معرفی انواع قهوه در کافی شاپ

شما هم مثل خیلی از مردم موقع انتخاب قهوه گیج می شوید و نمی دانید دقیقا هر کدام از اسامی نوشته شده در منوی نوشیدنی ها چه جور قهوه ای است؟

ما در این قسمت یک راهنمای ساده را برای شما منتشر می‌کنیم و اسامی برخی از قهوه های معروف و محبوب را به طور خلاصه به شما خواهیم گفت تا دیگر در کافه سردرگم نباشید و بهترین انتخاب را انجام دهید.

بدون شک اولین نوشیدنی پر مصرف بعد از آب در دنیا قهوه است. به لطف مقادیر بالای آنتی اکسیدان و مواد مغذی مفید، به نظر می‌رسد قهوه یک نوشیدنی بسیار سالم است.  افراد قهوه خور کمتر دچار بیماری‌های جدی و خطرناک می‌شوند.

ارزش غذایی قهوه

Coffee 2

در هر ۱۰۰ گرم از دانه قهوه شما شاهد مواد مغذی به شرح زیر هستید که بر اساس نوع دم کردن می‌توانید مقداری از این مواد مغذی را در لیوان قهوه خودتان تجربه کنید:

  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): که ۱۱ درصد میزان مصرف روزانه را تامین می‌کند.
  • اسید پانتوتنیک (ویتامین B5): که ۶ درصد میزان مصرف روزانه را تامین می‌کند.
  • منگنز و پتاسیم: که ۳ درصد میزان مصرف روزانه را تامین می‌کند.
  • منیزیم و نیاسین (ویتامین B3): که ۲ درصد میزان مصرف روزانه را تامین می‌کند.

اسپرسو (Espresso)

EspressoCOVER 0

اسپرسو به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته می شود که در دستگاه اسپرسو دم می شود. دانه ها قبلاً خوب آسیاب می شوند و سپس دوز سریعی از فشار زیاد و آب گرم دریافت می کنند . این ترکیب فشار و آب ، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج می کند. یک جرعه اسپرسو حدود ۷ تا ۹ گرم قهوه آسیاب شده می برد که حدود ۲ اونس (۵۶ گرم) قهوه اسپرسو تولید می کند. دو جرعه دوبرابر قهوه آسیاب شده می برد و دو برابر قهوه اسپرسو تولید می کند.

تفاوت قهوه و اسپرسو

 تنها در روش اماده سازی آنها میباشد و از نظر نوع قهوه با هم تفاوتی ندارند،البته از نظر طعم و مزه با هم فرق دارند ، چرا که قهوه ی اسپرسو به دلیل فشار زیاد اب غلیظ تر است به همین دلیل طعمی میانه دارد بر خلاف قهوه های دمی که عطر و رایحه ی زیادی دارند.

دلیل اینکه اسپرسو روز به روز طرفداران بیشتری پیدا میکند این است که به دلیل طعم میانه ای که دارد با ذائقه ی بیشتر افراد سازگار است .

کاپوچینو (Cappuccino)

cappuccino

این نوشیدنی مرسوم در ایتالیا یک بخش اسپرسو، یک بخش شیر جوشیده و یک بخش کف شیر دارد. اگر درست دم شود، هر جرعه ای که می نوشید باید به مقدار مساوی قهوه، شیر و کف داشته باشد .

 در بیشتر کافی شاپ های آمریکا، آن را در فنجان های ۸ اونسی (۲۲۶ گرمی) سرو می کنند. در حالیکه کاپوچینوی اصلی در فنجان ۵ اونسی (۱۴۰ گرمی) سرو می شود.

کاپوچینو اگر خوب درست شده باشد از لحاظ بافت و طعم قوی است و دارای مزه سرزنده قهوه و کمی شیرینی حاصل از قند لاکتوز طبیعی موجود در شیر است.

لاته (Latte)

latte4

لاته محبوب و مشهور یک نوشیدنی اسپرسوی ایتالیایی است که دو بخش شیر جوشیده و یک بخش قهوه دارد. معمولاً از کاپوچینو بزرگتر است و شیر بیشتری دارد و در فنجان ۷ اونسی (۱۹۸ گرمی) سرو می شود. از آنجائیکه شیر فقط جوشانده می شود و کف زیادی ندارد، سطح مناسبی برای ایجاد طرح های هنری فراهم می کند. شیر بیشتر به معنای طعم رقیق تر است و برای افرادی که تازه با طعم قهوه آشنا شده اند مناسب تر است.

تفاوت لاته و کاپوچینو

هم لاته و هم کاپوچینو هردو متشکل از قهوه اسپرسو و شیر بخار داده شده هستند . هیچ تفاوتی در نوع کف و فوم شیر وجود ندارد . تنها تفاوت در مقدار شیر است. به طوری که مقدار شیر لاته بیشتر از کاپوچینو میباشد و طعم شیر غالب تر است .

اما در کاپوچینو طعم قهوه قالب تر است . اگر در یک ماگ بزرگ . قهوه را یک واحد در نظر بگیریم ، مقدار شیر در کاپوچینو ۵ واحد ( ۵ برابر ) و در لاته تا ۹ واحد ( ۹ برابر ) مقدار قهوه میرود .

آمریکانو (Americano)

amricano

آمریکانو یک جرعه اسپرسو و آب اضافی برای بیشتر کردن آن است. این طعم رقیقی ایجاد می کند که بیشتر شبیه قهوه صاف شده آمریکایی است تا یک جرعه اسپرسو. می توان ۶ تا ۸ اونس آب (۱۷۰ تا ۲۲۰ گرم آب) اضافه کرد و البته مقدار آن به دلخواه متغیر است. این قهوه بدون شیر و به صورت قهوه سیاه سرو می شود.

یکی از نکات مثبتی که می‌توان در ارتباط با آمریکانو مطرح کرد، این است که کاملا با روش‌های دم‌ کردن دستی در خانه نیز سازگار است. واقعیت این است که هر کسی از پس پرداخت هزینه‌های یک دستگاه اسپرسوساز اتوماتیک گران‌قیمت بر نمی‌آید. اما فرنچ پرس، ایروپرس یا موکاپات در هر خانه‌ای یافت می‌شود.

قطعا طعم اسپرسوهای خانگی با اسپرسوهایی که با دستگاه‌های پیشرفته درست می‌شود متفاوت است. اما آمریکانو از آنجایی که با آب رقیق می‌شود، گزینه بسیار مناسبی برای یک قهوه خانگی دلچسب است. مطمئن باشید که تنها با چند بار امتحان کردن، می‌توانید یک آمریکانوی عالی برای خودتان درست کنید.

ماکیاتو (Macchiato)

Macchiato

ماکیاتوی سنتی یک جرعه اسپرسو و بخش کوچکی از شیر کف دار در بالای آن است. این نوشیدنی کوچک خیلی قوی است زیرا غلیظ ترین طعم اسپرسو را دارد و شیر اضافه شده به آن، از شدت این طعم می کاهد.

نحوه سرو ماکیاتو

  • مقدار اسپرسو برای این قهوه سلیقه ایه. می‌تونیم یک یا دو شات اسپرسو استفاده کنیم.
  • ما‌کیاتو رو می‌تونیم توی فنجون‌های شیشه‌ای یا سرامیکی سرو کنیم.
  • زمان سرو این نوشیدنی باید خیلی کوتاه باشه چون لکه فوم روی اون سریع سرد میشه.
  • ما‌کیا‌تو رو می‌تونیم با شکلات، کوکی و کلوچه فومن یا نون خرمایی سرو کنیم.

فلت وایت (Flat White)

hero flat white

فلت وایت یک اسپرسوی استرالیایی است که در انگلستان و آمریکا محبوبیت یافته است. فلت وایت چیزی بین کاپوچینو و لاته است که در لیوان ۶ اونسی (۱۷۰ گرمی) سرو می شود. سایز آن تقریباً اندازه کاپوچینو است، ولی شیر آن مانند لاته، کاملاً جوشانده می شود.

تفاوت بین فلت وایت و لاته

فلت وایت و لاته هر دو مقدار اسپرسو یکسانی دارند. تفاوت در این است که فلت وایت با شیر بخار داده شده و کمی کف تولید می شود.

همچنین حجم فنجان فلت وایت از لاته کمتر می باشد.

کی دیگر از عواملی که به سردرگمی می افزاید ناهمخوانی و نحوه تهیه مختلف فلت وایت در سراسر جهان می باشد.

برای مثال فلت وایت در یک کافه لندن با کافه ملبورن ممکن است متفاوت باشد. که علت آن تفاوت در آموزش باریستا ها می باشد و طرز تهیه آن نسبت به آماتور بودن یا حرفه ای بودن باریستا متفاوت خواهد بود.

آیسد کافی (Iced Coffee)

Iced Coffee

آیسد کافی معمولی را می توان به دو روش تهیه کرد: قهوه معمولی را بگذارید بماند تا سرد شود، یا قهوه داغ قوی را مستقیماً روی یخ بریزید. در هر دو صورت طعم رقیقی درست می شود که باعث شده روش های جدید دم کردن آیسد کافی اخیراً محبوب و مرسوم شوند.

در سال‌های اخیر قهوه‌ سرد در کشور‌های مختلف جهان به شکل‌های متفاوتی سرو می‌شود که ما به مشهور ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم

  • در کشور یونان یکی از محبوب‌ترین نسخه‌های آیسد کافی به نام فراپه نوآفرینی شد که ازترکیب یک قهوه فوری مانند نسکافه با آب و شکر درست می‌شود و در بین جوانان و گردشگران قبرس و یونان طرفداران زیادی دارد.
  • در تایلند آیسد کافی را با مخلوطی از عصاره بادام ، خامه سنگین، شکر و هل آسیاب شده و گاهی با خامه فرم گرفته و کمی پودر دارچین یا بادیان و وانیل سرو می‌کنند. این نوشیدنی در رستوران‌های تایلندی بعد از غذا‌های تند سفارش داده می‌شود و بسیار محبوب است.
  • در کشور پرتغال نیز بر روی قهوه سرد آبلیمو می‌ریزند که دارای طعمی بسیار منحصر به فرد و جذاب است.
  • کانادایی‌ها این نوشیدنی را با قهوه غلیظ و شربت افرای خالص و خامه سرو می‌کنند.

موکا (Mocha)

موکا یک قهوه محبوب و دسری با شکلات است. عموماً آن را با ترکیب یک جرعه اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر درست می کنند. شیر را می جوشانند و نوشیدنی را با هنر لاته تزئین می کنند. یکی از انواع آن بیچرین است که نوشیدنی مخصوص شهر تورین در ایتالیا است و ترکیبی از قهوه، خامه شکلاتی با طعم فندق و خامه غلیظ است.

موکا یک قهوه محبوب و دسری با شکلات است. عموماً آن را با ترکیب یک جرعه اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر درست می کنند. شیر را می جوشانند و نوشیدنی را با هنر لاته تزئین می کنند. یکی از انواع آن بیچرین است که نوشیدنی مخصوص شهر تورین در ایتالیا است و ترکیبی از قهوه، خامه شکلاتی با طعم فندق و خامه غلیظ است.

قهوه لیوانی اسپرسو | بهشت امین

لیوان قهوه دار اسپرسو 360cc ، یک محصول درجه یک که توسط برند بهشت امین تولید می شود. این لیوان ها کانادایی بوده و بسیار محکم ساخته شده اند و حاوی 7 گرم قهوه اسپرسو خالص می باشد.

ترکیبات قهوه تلخ : قهوه فوری 100% خالص

نحوه مصرف: پس از برداشتن کاغذ پلمپ روی لیوان ، آب جوش را به داخل لیوان اضافه کرده و سپس به هم بزنید و بهمراه شکلات نوش جان کنید .

تعداد در بسته بندی 24 عدد می باشد .

قهوه لیوانی اسپرسو
قهوه لیوانی اسپرسو

فواید اسپرسو :

  • تقویت حافظه
  • بهبود تمرکز
  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • ریسک پایین تر سکته
  • کمک به کاهش وزن
  • بهبود گوارش
  • کاهش احتمال دیابت
  • بهبود اخلاق
  • کاهش ریسک مرگ
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان
  • کاهش ریسک پارکینسون
  • مفید برای کبد

شناخت انواع پارچه

کاربران محترم سایت پوشاک تعطیلات به جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان از مسائل مختلف مرتبط با پوشاک وظیفه خود دانستیم مطالبی چند در این خصوص در مجله هالیدی ارائه نماییم

لذا از بیان کلی مطالب شروع به بحث می نماییم

 

شناخت اولیه پارچه

برای شناخت پارچه ها به صورت کلی می بایست به 4 سوال زیر پاسخ داده شود تا مشخصات کلی پارچه شناسایی گردد:

1-طرح بافت پارچه و مکانیزم بافت آن از چه نوعی است؟

2-جنس مواد اولیه پارچه (الیاف و نخ) از چه ماده ای می باشد؟

3- نوع نخ به کار رفته برای تولید پارچه مورد نظر چیست؟

4-آیا در بافت پارچه مورد نظر لاکرا به کار گرفته شده است یا خیر؟ اگر لاکرا وجود دارد نوع لاکرا گذاری (میزان وجود لاکرا ) در پارچه به چه گونه ای است؟

در ادامه ابتدا چگونگی پاسخ گویی به سوالات زیر بررسی می شود و سپس به توضیحات بیشتر پرداخته می شود.

 

مکانیزم های بافندگی

در یک قالب کلی می توان گفت اکثر پارچه هایی که به صورت روزمره با آن سر و کار داریم با یکی از مکانیزم های ذیل تولید می گردند: (منظور از بافت در واقع درگیر کردن نخ و یا حتی الیاف به جهت تولید پارچه و یا یک منسوج سه بعدی می باشد.)

تاری- پودی : در این نوع بافت، از 2 دسته نخ عمود بر هم بافت تشکیل می گردد . به نخ هایی که در راستای طولی پارچه قرار میگیرند «تار» گفته می شود و به نخ هایی که در امتداد عرضی پارچه قرار می گیرند «پود» گفته می شود. این نوع پارچه ها دارای ثبات ابعادی خوبی به نسبت سایر منسوجات می باشند. در صورتی که کناره پارچه ها دوخت و بافت مخصوص نداشته باشد ، از کنار با خارج شدن نخ ها ( چه طولی«تار» و چه عرضی «پود» ) شکافته می شوند.

انواع پارچه های چهارخانه ( به جز آنهایی که طرحشان چاپی ست ) با این نوع مکانیزم تولید میگردند.

برای آشنایی بیشتر می توان پارچه های ذیل را از این گونه نام برد:

پارچه پیراهن های کلاسیک مردانه ، انواع پارچه کت شلواری ، مقنعه ، شلوار های کتان ، شال های زنانه ، تنظیف ها و روفرشی ها .

در تصویر ذیل یکی از انواع ماشین های بافندگی تاری-پودی نمایش داده شده است.

 

دستگاه  شرکت Picanol